Tort vegan cu ciocolată

Un desert decadent, reinterpretat în variantă 100% plant based!

Timp de preparare: 1 oră și 30 minute

Număr de porții: 6 – 8

Ingrediente

380 gr făină

60 gr pudră de cacao

1 linguriță sare

1 lingură praf de copt

120 gr ulei de cocos lichid

160 gr sirop de arțar

420 ml lapte vegetal

230 gr unt vegan sau margarină

240 gr zahăr pudră sau Green Sugar

120 gr pudră de cacao

extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 190° C.
  2. Într-un bol mare de amestecă 380 gr de făină, 60 gr pudră de cacao, 1 linguriță de sare și 1 lingură de praf de copt.
  3. Odată amestecate, crează un mic gol în mijlocul ingredientelor uscate și adaugă 120 gr de ulei de cocos lichid, 160 gr sirop de arțar și 360 ml de lapte vegetal. Amestecă până obții consistența unui aluat.
  4. Unge interiorul a două forme cu diametrul de 23 cm cu puțin ulei de cocos și tapetează cu puțină pudră de cacao.
  5. Toarnă aluatul în cele 2 forme și coace-le timp de 25-30 de minute sau până când scobitoarea iese curată. După ce blaturile s-au copt, lasă-le 5 – 10 minute să se răcească și apoi scoate-le din forme și lasă-le să se răcească complet.
  6. Între timp pregătește glazura, amestecând cu un mixer 230 gr de unt vegan sau margarină, 240 gr zahăr pudră sau Green Sugar, 120 gr pudră de cacao și extract de vanilie. Când glazura a căpătat o consistență cremoasă și luciosă, adaugă 60 ml lapte vegetal și continuă să amesteci până când este încorporat.
  7. Nivelează cu un cuțit unul dintre blaturi, astfel încât să tortul să aibă stabilitate. Peste primul blat pune un strat generos de cremă, adaugă al doilea strat și îmbracă tortul cu restul de cremă.
  8. Lasă la frigider cel puțin 30 minute înainte de a servi.

Listă de cumpărături