Sirop bio de arţar 250 ml
43.00 lei
Stoc epuizat
Sirop bio de arţar, (grad C).
Siropul de arţar se obţine din seva copacului.
Aceasta se recoltează de la sfarşitul lunii februarie până la jumătatea lunii aprilie, din pomii în vârstă de cel puţin 30 de ani, direct în butoaie. Pentru 1 litru de sirop este nevoie de 40-50 litri de suc de la arţar. Este un produs unic deoarece gustul şi culoarea siropului variază pe parcursul sezoanelor.
Pe masura ce sezonul avansează, conţinutul de fructoză şi de glucoză al siropului de arţar creşte, în timp ce conţinutul de zaharoză se diminuează uşor. Ca şi zaharurile, şi celelalte componente naturale prezente în seva de arţar se modfică şi ele pe parcursul sezoanelor (aminoacizii, mineralele). Aceste transformări în compoziţia sevei de arţar antrenează o schimbarea culorii şi a gustului siropului de arţar.
La începutul sezonului siropul este în general clar și gustul ușor dulce (sirop de clasa Extra-Clara, Clara sau Medium C sau D). Acesta este momentul în care oligo-elementele sunt prezente în cea mai mare măsura în sirop. Gustul sau este mai intens.
Siropul este de grad C (obținut de la finalul recoltării, mai concentrat în minerale), bogat în trei elemente esențiale cum ar fi: calciul, fierul și vitamina B1. Conține un surplus de magneziu, de fosfor și de vitamine din care mai ales de vitamina B2. Este un sirop natural (obținut printr-un proces de transformare non chimic), nu este rafinat și de aceea este bogat în minerale și are un gust ușor dulce.
Siropul de arțar se utilizează frecvent ca îndulcitor în diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, în muesli, iaurt.
Alergeni | Fara alune, Fara drojdie, Fara gluten, Fara lactoza, Fara lupin, Fara soia, Fara susan, Fara telina, Fara ulei de palmier, Fara usturoi, Fara zahar |
---|---|
Certificări | Certificat Bio |
Greutate | 250 ml |
---|---|
Țară de origine | Canada |
Producător |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.