Știm cât de important este să ai în bucătărie ingredientele potrivite! Și știm cât de provocatoare poate să fie o [...]
Spirulina și chlorella (clorela) sunt două alge minune, ambele suplimente alimentare produse din cele mai vechi alge existente pe Terra, [...]
Cireșele sunt printre cele mai iubite fructe și asta din motive întemeiate. Nu numai că sunt delicioase, dar și conțin [...]
Editorial semnat de Alexandra Corbu, Directorul Asociației Veganilor din România Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg importanța adoptării [...]
Dacă te-ai hotărât să renunți la produsele comerciale de curățare pline cu substanțe chimice toxice, periculoase atât pentru sănătatea ta [...]
Un pranz usor de preparat, rapid si mai ales foarte sanatos: telina apio, morcov, porumb, rosii, castraveti, ridichii si cativa [...]
Ești în căutare de alternative la ou sau doar gălbenușul și albușul acestuia? Există soluții extraordinar de yummy și la [...]
Am adunat pentru tine 6 sfaturi care să te ajute în crearea deserturilor vegane perfecte - atât de sărbători cât [...]
În fiecare lună alegem pentru tine cele mai yummy fructe și legume pe care le găsești ușor în sezonul respectiv, […]
Urzicile (Urtica dioica) au fost folosite din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională. Egiptenii le foloseau pentru a trata […]
Indiferent de anotimp, hidratarea este esențială pentru o bună funcționarea a organismului. Adăugarea de fructe, legume și ierburi aromatice în […]
În așteptarea fructelor de sezon, citricele ne aduc în farfurie toată căldura soarelui. Pe vremuri considerate fructe exotice la noi […]
Spanacul (Spinacia oleracea) este o legumă cu frunze verzi care a apărut în Persia și care aparține familiei amarant și […]
Primăvara a sosit și odată cu ea începe și perioada în care simțim nevoia de împrospătare, de regenerare și, de […]
A venit primăvara și o dată cu ea natura se dezgolește de straiele iernii și își îmbracă haina verde. Noi […]
Seitanul este foarte popular printre vegetarieni pentru că, după ce este gătit, se aseamănă la textură și consistență cu carnea: […]
În fiecare lună alegem pentru tine cele mai yummy fructe și legume pe care le găsești ușor în sezonul respectiv, […]
Turmericul sau Curcuma este cunoscut ca un condiment intens folosit în bucătăria indiană. Însă, utilizările sale tradiționale indiene depășesc cu […]
Imunitatea reprezintă totalitatea mecanismelor de apărare ale unui organism împotriva „elementelor străine” corpului uman, în particular, împotriva agenţilor infecţioşi (virusuri, […]
Te întrebi de ce produsele lactate își pierd statutul de aliment recomandat? Până de curând, produsele lactate erau incluse în toate […]
În ultima perioadă, a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre reputația “sănătoasă” a lactatelor de […]
Laptele de vacă este alcătuit din peste 25 de molecule diferite, care au potențialul de a provoca o reacție alergică. […]
Un pahar de lapte pe zi sună inofensiv? Ei bine, un studiu realizat de către Universitatea din Oxford a concluzionat că producerea […]
În ziua de astăzi, din ce în ce mai multe cafenele oferă opțiuni de lapte vegetal. De la (deja) banalul […]
Așa cum ai văzut și probabil știi deja, laptele este cel mai ușor de înlocuit aliment de origine animală din […]
Schimbările climatice reprezintă cea mai mare criză cu care omenirea se confruntă în momentul de față. La această problemă se adaugă eroziunea […]
Tofu este denumirea japoneză pentru brânză vegetală obținută din laptele de soia, în timp ce în China este cunoscută sub […]
Deși poate părea surprinzător, vacile sunt animale extrem de curioase, inteligente și cu personalitate! Știai că au amintiri de lungă […]
Dacă nu ai intoleranță la lactoză (sau nu știi încă acest lucru), este foarte probabil să cunoști pe cineva care […]
Băuturile și alimentele fermentate sunt rezultatul unui proces natural, prin care materiile prime din conținutul acestora (cereale, fructe, legume, iaurturi) […]
Vedetă în medicina ayurvedică, planta Ashwagandha este una din soluţiile naturale şi eficiente prin care poţi combate stresul, aşa-numita boală […]
Ce este lupinul Proteinele sunt importante pentru funcționarea eficientă a organismului, acestea fiind esențiale pentru furnizarea de energie, masa musculară, […]
Tempeh este o alternativă de carne pe bază de soia și este originar din Indonezia, unde este unul dintre alimentele […]
Lactatele sunt în topul subiectelor controversate din nutriție. Unii nutriționisti spun că sunt rupte din Rai, alții spun că sunt […]
Laptele vegetal este unul dintre alimentele cel mai ușor de preparat acasă. Nu ai nevoie de foarte multă pricepere sau îndemanare! […]
Laptele vegetal poate fi obținut din soia, ovăz, migdale, nucă de cocos, cânepă, orez, caju, mei și chiar susan, deci […]
Planta de ceai este originară din partea de sud-est a Asiei, fiind utilizată pentru prima oară de chinezii din provincia […]
Originară din Egipt, unde a fost creată acum cca 3.500 ani, pâinea cu maia are multe beneficii pentru sănătate. Maiaua […]
Nietzsche spunea: „Eu cred că vegetarienii cu regulile lor de a mânca mai puțin și mai simplu, au fost mai […]
Ești vegetarian sau vegan și vrei să îți variezi dieta păstrând aportul necesar de vitamine, minerale și proteine? Sau doar […]
Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii și la controlul glicemiei, cu conținut de omega 3 mai mare […]
Este recomandat să facem o detoxifiere la fiecare schimbare de anotimp, iar primăvara cu atât mai mult pentru că organismul […]
Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Odată ajunse în organism, acestea se transformă în aminoacizi care stimulează regenerarea […]
Importanța postului în viața noastră are implicații extraordinare asupra sănătății, indiferent că alegerea este una motivată religios sau nu. Renunțarea […]
Proteinele din soia aduc o contribuție valoroasă unei diete vegetariene, acest aliment fiind un înlocuitor sănătos pentru produsele din carne. […]
Tofu este un ingredient cu un gust neutru, dar extrem de sensibil la aromele condimentelor. Este extrem de versatil și […]
În condițiile în care nutriționiștii susțin că cea mai sănătoasă dieta este cea care combină echilibrat vitaminele și mineralele din […]
Seitanul este foarte popular printre vegetarieni pentru că după ce este gătit se aseamănă la textura și consistență cu carnea: […]
Jackfruit-ul cunoscut pentru beneficiile sale multiple pentru sănătate, este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Sutele […]
Lipsit de grăsimi animale și bogat în nutrienți, laptele vegetal este cea mai bună alternativă, care poate înlocui laptele animal. […]
Consumat de călugării budiști de mii de ani, șeitanul supranumit “hrana lui Buddha”, este cunoscut și sub denumirile de carne […]
Laptele de cocos este extrem de versatil și este un excelent înlocuitor vegetarian pentru laptele de vacă sau de capră. […]
Jackfruit este un fruct gigantic originar din Asia de Sud Est, mai exact India, practic cel mai mare fruct care […]
Chiar dacă ne-am fi dorit o vacanță de iarnă mai lungă, timpul nu stă în loc nici anul acesta, iar […]
Suntem asaltați zilnic de dulciuri rafinate pline de zahăr și alte ingrediente nu tocmai bune pentru sănătate. Este greu să […]
Ovăzul este o cereală integrală care se găsește în aproape orice magazin cu produse alimentare, însă cine vrea să consume […]
Hrișca este un aliment-minune și în acelaşi timp, un medicament. Această plantă, cu o vechime de 8.000 de ani, are […]
Lipsit de grăsimi animale și bogat în nutrienți, laptele vegetal este cea mai bună alternativă, care poate înlocui laptele animal. […]
Organismul nu poate funcționa eficient, fără proteine, acestea fiind esențiale pentru furnizarea de energie, masa musculară, sistemul imunitar și în […]
Intoleranța la gluten este o boală autoimună cauzată de consumul de cereale, ale cărei simptome apar la oamenii care au […]
Dacă te-ai hotărât să renunți la tot ceea ce înseamnă lactate, pentru o viață vegetariană, sau poate ai descoperit că […]
La ora actuală, se estimează că orezul este cea mai consumată dintre cereale la nivel mondial, “hrănind” mai mult de […]
Cuşcuşul este unul dintre cele mai sănătoase produse pe bază de cereale. Sub formă de granule sferice din făină de […]
Intoleranța la lactoză, sau deficiența de lactază, reprezintă incapacitatea organismului de a digera lactoza, care este de fapt, un zahăr […]
Aromoterapia este o ramură a terapeuticii naturiste, mai precis a fitoterapiei, care urmărește vindecarea unor afecțiuni folosind un grup de […]
Imunitatea reprezintă totalitatea mecanismelor de apărare ale unui organism împotriva „elementelor străine” corpului uman, în particular, împotriva agenţilor infecţioşi (virusuri, […]
Tofu este denumirea japoneză pentru brânză vegetală obţinută din laptele de soia, în timp ce în China este cunoscută sub […]
Ananasul este un fruct tropical, fără egal, atât ca formă, cât și ca gust sau parfum. Remarcabil datorită aromei sale, […]
Prețios, dar cu un aspect atipic, rambutanul este un fruct exotic, originar din Malaezia, înrudit cu alţi câţiva pomi fructiferi […]
Bananele Matoke, cunoscute și sub numele de matooke, amatooke, ebitookye sunt o varietate de banane indigene din Sud-Vestul Ugandei. Acestea […]
Obținut din mai multe specii de cactus, pitaya, pitahaya sau fructul dragonului este originar din America de Sud, dar este, […]
Dulciurile ocupă un loc important în universul copilăriei. Cu siguranță fiecare dintre noi avem o prăjitură preferată care ne duce […]
Studiile demonstreză că gustul dulce este înnăscut la oameni, iar asta ar putea fi una dintre explicațiile pentru care ia […]
Unele persoane doar cochetează din când în când cu câte o ceașcă de cafea și asta deoarece o beau pentru […]
Alimentația bio a devenit o tendință globală și nu se mai poate pune problema că aceasta este doar un simplu […]