Salată verde bio Grecia
8.00 lei
Stoc epuizat
Caracteristici | Salata laptucă este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Grecii şi romanii o consumau la masa de seară, datorită însuşirilor ei narcotice, inducând somnul. De la lăptucă se consumă tulpinile, frunzele şi seminţele, principalii constituienţi fiind: lactucarium, ale cărui efecte sunt comparabile cu ale opiului, lactucarina, acid lactic, aspatragina, hiosciamina, clorofila, vitaminele A, B, în special B1, C, D, E, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, zinc, cupru, sodiu, clor, potasiu, cobalt, arsenic, caroten. Lactucarium-ul conţinut de lăptucă nu afectează sistemul digestiv, sedează în caz de tuse şi nu produce dependenţă. Sărurile de fier, magneziu şi fosfor tonifică muşchii, creierul şi nervii. Magneziul regenerează ţesutul bronhiilor şi sistemul nervos şi menţine fluiditatea sângelui. Sodiul intră în compoziţia hemoglobinei. Salata verde este bogată în minerale şi elemente alcaline, extrem de importante pentru sănătatea sângelui. Ajută la curăţarea sângelui şi păstrează mintea alertă. Salata are rol răcoritor, depurativ, stimulează glandele digestive, este remineralizantă, analgezică, sedativă, hipnotică, antitusivă, hipoglicemiantă, laxativă şi antiputridă. Combate crampele şi durerile menstruale. Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele salatei stimulează şi drenează ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge, tonifică organele interne şi reglează activitatea anumitor glande endocrine. |
---|---|
Certificări | Certificat Bio |
Producător | |
---|---|
Țară de origine | Grecia |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.