Toate comenzile se vor procesa începând cu 5 Mai.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

Cum prepari acasă lapte de orez

Un mod rapid și ușor de a prepara lapte de orez de casă! Cremos și dulce, laptele de orez este perfect pentru smoothie-uri, granola și rețete gătite!

Timp de preparare: 2 ore și 10 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

75 gr orez alb nefiert cu bob lung
480 ml apă (folosește mai puțină apă pentru un lapte mai gros și mai cremos!)
un praf de sare
opțional: curmale (1-2) sau sirop de arțar / agave (1 linguriță)
opțional: 1/2 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Hidratează orezul în apă fierbinte (nu clocotită) timp de 2 ore. Orezul ar trebui să fie moale, dar încă crud – ar trebui să poți rupe un bob în jumătate cu unghia fără prea mult efort.
  2. Scurge orezul și adaugă-l în blender împreună cu apa, sarea și ingredientețe opționale pentru un lapte mai dulce.
  3. Amestecă la viteză maximă aproximativ 1 minut până când amestecul pare bine omogenizat. Nu trebuie să fie 100% omogenizat.
  4. Testează cu o lingură și dacă este nevoie adaugă mai multe curmale, sare sau alt îndulcitor, după gust.
  5. Strecoară amestecul folosind fie un săculeț, o bucată de tifon sau chiar un prosop de bucătărie foarte subțire. Poți păstra pulpa rămasă pentru rețete de patiserie și deserturi.
  6. Transferă laptele într-un recipient închis ermetic și păstrează-l la frigider maxim 5 zile. Îl poți folosi rece sau cald și îți recomandăm să îl agiți înainte de utilizare, deoarece se va separa din cauza lipsei de conservanți. Excelent pentru smoothie-uri, granola, sosuri de brânză vegană și în rețete de patiserie!

Listă de cumpărături