Top 5 “life-style changes” pentru o viață mai sănătoasă și împlinită
Chiar dacă ne-am fi dorit o vacanță de iarnă mai lungă, timpul nu stă în loc nici anul acesta, iar 2018 a început în forță și ca de obicei cu probleme. Unele fac parte din rutina zilnică, pe altele le-ai prevăzut sau le-ai amânat, iar multe se anunță sau chiar dau buzna pe neașteptate.
Pentru a le putea duce la capăt pe toate, organismul tău are nevoie de energie și putere. Și pentru că de Sărbători, te-ai bucurat cu familia sau alte persoane dragi și nu ai putut să nu participi la coloratele și apetisantele festivaluri gastronomice, organismul tău are nevoie de o cură de detoxifiere, care să îți readucă echilibrul natural al ficatului și organismului.
În același timp dacă îți analizezi stilul de viață, sigur vei constata că de multe ori din cauza grijilor cotidiene, te-ai lăsat dusă de val și te-ai abătut de la regimul de viață sănătos. Ar fi nevoie de câteva “life-style changes”, nu o dietă de slăbire, ci pur și simplu o cură de detoxifiere combinată cu un regim de viață sănătos, care să devină natural caracteristice stilului tău de viață.
Ar trebui sa te analizezi și să îți propui câteva targeturi. Să fii mai preocupată de lucrurile care te pasionează pe tine, încearcă sa cunoști oameni noi, ieși din zona ta de confort, implică-te și în alte activități și schimbă-ți programul obișnuit, încearcă să te bucuri zilnic de viață și nu uita de vacanțe!
De ce ai trebui să ții cont atunci când îți schimbi stilul de viață
Un regim de viață sănătos, cu câteva reguli simple și cu noi obiceiuri alimentare, te vor face să te simți mai bine în propria piele, te vor feri de multe frustrări și îți vor face viața mai împlinită.
1. Mișcarea te ajută să elimini rapid toxinele. Mișcarea este viață și este parte dintr-o viață sănătoasă. Are un efect benefic nu doar asupra psihicului tău, crescând stima de sine, ci te va face sa te simți utilă și puternică. Păstrând o condiție fizică bună și articulații mobile, vei părea și te vei simți mai tânără.
Este bine să faci cât mai multă mișcare, să transpiri pentru a elimina și prin piele o parte din toxine. Dar nu trebuie să te gândești cu groază la orele petrecute la sala transpirând din greu. Alege mișcarea fizică pe care o faci cu plăcere, ascultă în timpul acesta muzica preferată. Mergi cu bicicleta, dansează, du-te la înot, ia-ți câinele la plimbare, fă drumetii, îngrijeste-ți singură gradina. Te poți plimba prin parc cu copilul, sau pe jos 2 stații de la serviciu… Evită spațiile poluate, respiră profund, oxigenează-te! Dacă este frig încă, fă curățenie, mergi la cumpărături, probează fără să cumperi ceva.
2. Ia-ți cei 2 litri minimi de lichide din apă alcalină și ceai. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa bine. Apa iți menține nivelul de energie și înlătură senzația de oboseală. Hidratarea insuficientă afectează performanța fizică și mentală, termoreglarea și funcțiile cardio vasculare.
Încearca să bei primul pahar de apă dimineața, pe stomacul gol. Bea apa de căte ori ți-e foame. Pentru curăţarea rinichilor se recomandă minimum doi litri de apă pe zi. Fă-ți din băutul celor minim, 2 litri de apă / zi un obicei pentru toată viața!
Ca să ajuți și mai mult metabolismul, îți recomandăm să adaugi lămâie bio în cei 2 litri de apă, iar pentru rezultate optime și pentru o hidratare sănătoasă recomandăm apa plată alcalină.
De asemenea, poți bea ceaiuri bio, neîndulcite, cam 3-4 căni pe zi. Acestea reglează valorile glicemiei, colesterolului, sunt vitaminizante și remineralizante. Un excelent ajutor în dieta de detoxifiere este ceaiul detoxifiant bio și îți recomandăm să îl consumi de cel puțin 2 ori pe zi în timpul unei dietei de detoxifiere. Ceaiul ayurvedic Yogi Tea conține păpădie, ghimbir, lemn dulce, brusture, scorțișoară, fenicul, anason, ienupăr, cardamom, salvie, cuișoare și turmeric, toate acestea fiind excelente pentru detoxifiere și pentru accelerare metabolismului.
3. Nu uita de micul dejun – cerealele sunt cele mai recomandate în această parte a zilei. Chiar dacă timpul te presează și îl omiți ca să câștigi timp, micul dejun este absolut esențial în menținerea sănătății organismului. Un mic dejun sănătos te va ajuta să îți crești nivelul de concentrare de-a lungul zilei și să îți menții greutatea sub control.
Poți încerca o combinație de iaurt sănătos cu cereale. Fulgii de ovăz reprezintă unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma la micul dejun. Mai mult, iaurtul este și el un aliment esențial pentru cei care își doresc un stil de viață sănătos. Este mai ușor de digerat decât laptele, ajutând digestia lactozei și favorizând menținerea echilibrului florei intestinale. În plus, se știe că iaurtul este o sursă de calciu și bacterii vii, ceea ce îl recomandă drept un superaliment pentru întreaga familie. Iaurtul este o sursă de proteine de calitate, furnizând organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.
Începe ziua într-un mod optimist și împarte cel puțin micul dejun și cina, cu familia. Luând masa alături de cei dragi, te vei hrăni nu numai fizic, ci și spiritual și emoțional. Te vei bucura mai mult de mâncare în compania celor dragi, iar sentimentul de apropiere cu familia este de neprețuit.
4. Începe prin a-ți schimba obiceiurile alimentare! Alimentația este extrem de importantă atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos. De evitat mâncarea grasă, prăjită, sărată, de redus consumul de dulciuri și de alcool.
Optează în schimb pentru alimente integrale, legume, fructe și proteine de calitate (iaurt, pește, ouă). Consumă cât mai multe legume, cât mai diversificate, cât mai colorate. Crude, fierte la abur sau gătite pe grătar.
O dietă bogată în legume și fructe îți va aduce fibre, vitamine, mineralele necesare sănătății. Cei mai puternici fitonutrienți se găsesc în fructele și legumele cu cele mai vii culori: broccoli, morcovi, roșii, salata verde, gogoșari, sfeclă, struguri.
Redu carbohidrații rafinați care se găsesc în făinoasele albe precum paste, pâine, orez alb și alege carbohidrații nerafinați precum cereale integrale, orez brun etc. Cerealele integrale sunt extrem de valoroase pentru organism, păstrându-și nealterate proprietățile lor binefăcătoare, dar și vitaminele, fibrele și mineralele bobului integral. Grâul integral spre exemplu conține fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, mangan, seleniu, fibre, dar și vitamine din grupul B. În cerealele din orz integral regăsim vitamina B3, mangan, seleniu, fosfor. Cerealele de ovăz sunt și ele bogate în fibre și în elemente nutritive care energizează organismul și ajută la o bună funcționare a sistemului nervos și a inimii.
5. Somnul este cel mai bun medicament antistres. Respectarea orelor de somn este importantă în general și cu atât mai mult în timpul dietei. Sunt necesare opt ore de somn pe noapte, chiar dacă se luminează mai devreme. Atunci când nu te odihnești, organismul tău compensează mâncând mai mult. Somnul reduce stresul și face minuni pentru sănătate.
În concluzie, începe anul făcând schimbări în rutina și dieta ta zilnică. Controlează-ți gândurile și dirijează-le pe un drum pozitiv, chiar și atunci când circumstanțele par a fi împotriva ta. Gândește pozitiv, corpul tău va crede ceea ce gândești și va genera un răspuns în consecință.