0 produse
0.00 lei
Supă cremă de conopidă și broccoli


O supă cremă ingenioasă și plină de vitamine. Crutoanele din buchețele de legume tempura reinventează definiția cuvântului “crocant”.
Timp de preparare: 30 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente
1 pungă de Broccoli Edenia 450 g
1 pungă de Conopida Edenia 450 g
1 cartof de marime medie
1 ceapă de mărime medie
20 de grame de unt
1 cățel de usturoi
2 tije de țelina apio
100 de grame de smântână lichidă
1 lingură de făină
ulei pentru prăjit
sare și piper
Mod de preparare
- Am oprit separat câte 100 de grame de conopidă și 100 de grame de broccoli, pentru garnitura de legume tempura, la care am recurs pentru că m-am cam plictisit de supe cremă cu crutoane.
- Ceapa se toacă mărunt, la fel și țelina apio, cățelul de usturoi se zdrobește. Într-o oală cu volumul de minimum 2 litri se topește untul pe foc mediu spre mic. Se adaugă legumele, o priză de sare și se călesc 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.
- Imediat ce legumele s-au înmuiat, se adaugă cartoful curățat, bine spălat și tăiat cubulețe. Se adaugă 500 ml de apă fierbinte și se fierbe cartoful timp de 5-6 minute, apoi se adaugă conopida și broccoli congelate (în afară de cantitatea păstrată pentru garnitură) și se acoperă totul cu apă fierbinte (la mine a intrat 1 litru de apă în total). Se fierb legumele la foc mediu timp de 8 minute.
- De îndată ce atât conopida și broccoli, cât și cartoful sunt bine fierte, se pasează supa cu blenderul de mână (sau cu un blender static). Dacă doriți o textură foarte fină, treceți supa printr-o sită deasă. Se adaugă smântâna, sare și piper după gust și… e gata!
- Pentru garnitura de legume tempura, fierbeți legumele congelate păstrate deoparte în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute, apoi scurgeți apa printr-o strecurătoare. Într-un castronel, amestecați făina cu o priză de sare apoi, amestecând continuu, adăugați apă foarte rece, atâta cât e nevoie pentru a se forma un aluat de consistența celui de clătite. Încingeți într-o tigaie ulei pentru prăjit, dați buchețelele de broccoli și conopidă prin aluat apoi prăjiți-le 2-3 minute în uleiul încins, până devin ușor aurii.
- Scoateți din tigaie legumele cu înveliș crocant cu o spumieră, scurgându-le bine, apoi lăsați-le să se dreneze bine de ulei pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie.
- Se împarte supa cremă de broccoli și conopida în boluri sau farfurii adânci și se adaugă deasupra buchețelele crocante chiar în momentul servirii, ca să nu se înmoaie.
Listă de cumpărături
-
Stoc epuizat
Alternativă bio vegană la unt Naturli 200 gr
18.00 leiCitește mai multAlternativă bio vegană la unt Naturli 200 gr
18.00 lei -
Stoc epuizat
Broccoli congelat Edenia 450 gr
9.00 leiCitește mai multBroccoli congelat Edenia 450 gr
9.00 lei -
Stoc epuizat
Conopidă congelată Edenia 450 gr
8.00 leiCitește mai multConopidă congelată Edenia 450 gr
8.00 lei -
Stoc epuizat
Cremă bio din orez pentru gătit Isola Bio 200 ml
8.00 leiCitește mai multCremă bio din orez pentru gătit Isola Bio 200 ml
8.00 lei