Supă cremă de conopidă și broccoli

Supa crema de conopida
Supa crema de conopida

O supă cremă ingenioasă și plină de vitamine. Crutoanele din buchețele de legume tempura reinventează definiția cuvântului “crocant”.

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente

1 pungă de Broccoli Edenia 450 g

1 pungă de Conopida Edenia 450 g

1 cartof de marime medie

1 ceapă de mărime medie

20 de grame de unt

1 cățel de usturoi

2 tije de țelina apio

100 de grame de smântână lichidă

1 lingură de făină

ulei pentru prăjit

sare și piper

Mod de preparare

  1. Am oprit separat câte 100 de grame de conopidă și 100 de grame de broccoli, pentru garnitura de legume tempura, la care am recurs pentru că m-am cam plictisit de supe cremă cu crutoane.
  2. Ceapa se toacă mărunt, la fel și țelina apio, cățelul de usturoi se zdrobește. Într-o oală cu volumul de minimum 2 litri se topește untul pe foc mediu spre mic. Se adaugă legumele, o priză de sare și se călesc 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.
  3. Imediat ce legumele s-au înmuiat, se adaugă cartoful curățat, bine spălat și tăiat cubulețe. Se adaugă 500 ml de apă fierbinte și se fierbe cartoful timp de 5-6 minute, apoi se adaugă conopida și broccoli congelate (în afară de cantitatea păstrată pentru garnitură) și se acoperă totul cu apă fierbinte (la mine a intrat 1 litru de apă în total). Se fierb legumele la foc mediu timp de 8 minute.
  4. De îndată ce atât conopida și broccoli, cât și cartoful sunt bine fierte, se pasează supa cu blenderul de mână (sau cu un blender static). Dacă doriți o textură foarte fină, treceți supa printr-o sită deasă. Se adaugă smântâna, sare și piper după gust și… e gata!
  5. Pentru garnitura de legume tempura, fierbeți legumele congelate păstrate deoparte în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute, apoi scurgeți apa printr-o strecurătoare. Într-un castronel, amestecați făina cu o priză de sare apoi, amestecând continuu, adăugați apă foarte rece, atâta cât e nevoie pentru a se forma un aluat de consistența celui de clătite. Încingeți într-o tigaie ulei pentru prăjit, dați buchețelele de broccoli și conopidă prin aluat apoi prăjiți-le 2-3 minute în uleiul încins, până devin ușor aurii.
  6. Scoateți din tigaie legumele cu înveliș crocant cu o spumieră, scurgându-le bine, apoi lăsați-le să se dreneze bine de ulei pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie.
  7. Se împarte supa cremă de broccoli și conopida în boluri sau farfurii adânci și se adaugă deasupra buchețelele crocante chiar în momentul servirii, ca să nu se înmoaie.