Remedii naturiste: Aromaterapie cu uleiurile Young Living

Aromoterapia este o ramură a terapeuticii naturiste, mai precis a fitoterapiei, care urmărește vindecarea unor afecțiuni folosind un grup de substanțe deosebit de complexe, secretate de plante, numite uleiuri volatile, uleiuri esențiale sau uleiuri aromatice.
Originea acestei terapii se pierde în negura timpurilor. Afirmarea aromoterapiei ca știință a apărut în Egiptul Antic, unde au existat adevărați maeștri ai științei medicale care, intuind efectele deosebite ale uleiurilor volatile, le-au folosit cu succes în prevenirea maladiilor infecțiose, precum și în tratamentul altor afecțiuni (digestive, hormonale, psihice). Mai departe, Ayurveda – medicina străveche a Indiei, descrie pentru fiecare tip constituțional în parte, anumite arome ce trebuiesc folosite pentru echilibrarea pe multiple nivele a ființei umane. În antichitate și apoi în Evul Mediu, aromele plantelor nu mai aveau doar un rol terapeutic, ci și mistic fiind folosite în ritualurile tuturor religiilor. În ultimele două secole, esențele, sub formă de aromatizări, au fost folosite pe scară largă mai ales în scop terapeutic, pentru oprirea epidemiilor, fiind menționată folosirea lor în spitale ți în marile orașe.
Știința poate acum să confirme ceea ce era cunoscut de secole: uleiurile esențiale au proprietăți vindecătoare atât la nivel fizic cât și emoțional, prin absorbția prin piele și prin conexiunea cu creierul olfactiv, prin inhalare. De-a lungul veacurilor uleiurile esențiale au fost considerate, substanțele cu cele mai puternice proprietăți terapeutice și cu efect de întinerire dintre toate extractele botanice.
Uleiurile esențiale sunt lichide aromatice derivate din arbuști, flori, copaci, rădăcini, plante și semințe. Ca un adevărat dar al naturii, ele sunt esența plantei sau a copacului din care sunt derivate.
De ce sunt uleiurile esențiale importante pentru viața și sănătatea noastră
Uleiurile esențiale sunt soluția naturală pentru problemele pe care chimicalele, nutriția necorespunzătoare și stresul le-au adus în viețile noastre.
Uleiurile esențiale au o tradiție de mii de ani, ele fiind folosite pentru alimentație, cosmetică sau în ritualuri spirituale și religioase. Acestea sunt ce e mai bun în natură, în formă concentrată. Au puterea de a motiva, inspira și a eleva spiritul.
- Uleiurile esențiale conțin și transportă cel mai înalt nivel de molecule oxigenate, față de orice altă substanță cunoscută.
- Uleiurile esențiale conțin minerale, sunt un biocatalizator, deoarece au în compoziție oxigen, aminoacizi și au funcția de transport a substanțelor nutritive în celulele corpului uman.
- Uleiurile esențiale au capacitatea de a „digera” chimicalele din corpul uman, îmbunătățind astfel puterea de concentrare ți memoria.
- Uleiurile esențiale au capacitatea de a stimula glandele secretoare pentru producerea hormonului de creștere și a anticorpilor pentru susținerea funcționării tiroidei.
- Uleiurile esențiale au capacitatea de a stimula activitatea enzimatică în corpul uman pentru îmbunătățirea funcției digestive și realizează o mai bună “colectare energetică” și nutritivă din alimentația noastră.
Cum poți folosi uleiurile esențiale
Pentru a afla care sunt uleiurile ce rezonează cel mai bine cu tine, folosește-le pentru aromaterapie, cu ajutorul unui difuzor, precum Difuzor Young Living Dew Drop. Poți alege amestecuri gata realizate sau poți să îți prepari amestecul dorit din uleiuri esențiale simple.
Poți utiliza uleiurile esențiale prin difuzare sau aplicare directă pe piele, în funcție de specificațiile fiecărui ulei. Unele sunt prea puternice și pot sensibiliza pielea, de aceea se recomandă în special pentru difuzare. Unele trebuie să fie diluate înainte de a fi folosite pe piele sau ingerate.
De ce trebuie diluate uleiurile esențiale
Uleiul esențial este extras din cantități enorme de plante, prin urmare el este foarte concentrat. Uleiurile esențiale pure sunt mult mai puternice decât plantele din care ele sunt extrase. Unele uleiuri esențiale blânde pot fi aplicate în siguranță direct pe piele. Aici ne gândim la Lavandă și Copaiba. În schimb, alte uleiuri sunt considerate „fierbinți” și vor trebui diulate înainte de a le pune pe piele. Un exemplu în acest sens este Cinnamon Bark și Oregano.
Întotdeauna, citește eticheta uleiului pentru a afla cum trebuie să îl diluezi.
De ce să alegem uleiurile esențiale Young Living
Young Living Essential Oils este lider mondial în cultivarea, recoltarea si distilarea uleiurilor esențiale pure și potente. Young Living sunt liderii mondiali în uleiuri esențiale. Sunt singura companie de uleiuri esențiale care au propriile lor ferme și distilerii. Au procesul numit Sead to Seal prin care supraveghează fiecare etapă din procesul de fabricare, de la sămănță pănă la sigilarea uleiului esențial în sticle. Astfel ei pot garanta puritatea uleiurilor esențiale Young Living. Fiecare sticlă de ulei esențial Young Living este 100% pur, de grad terapeutic.
Uleiurile esențiale Young Living sunt extracte concentrate din plante obținute prin procese de distilare pe bază de aburi sau presare la rece sau baterea rășinilor. Se merge pe o extracție a uleiului esențial în mod convențional, nu pe bază de solvenți care distrug proprietățile uleiului și îl fac astfel nesigur.
Ce uleiuri esențiale este bine să avem în casă
Uleiurile esențiale pure posedă arome minunate și ele pot fi savurate pur și simplu pentru parfumurile lor minunate, dar au, de asemenea, multe beneficii sau proprietăți terapeutice uimitor de puternice. Uleiurile esențiale sunt formate din constituenți chimici naturali. Acești constituenți joacă un rol important în definirea beneficiilor terapeutice ale unui anumit ulei.
Ce bine ar fi ca atunci când ajungem acasă după o zi obositoare, în loc săconstatăm că în casă este un aer închis, apăsător, care îți dă o stare de moleșeală, să simți cînd deschizi ușa un miros extraordinar de lavandă care îți inundă căile respiratorii până în plămâni. Deja te simți mult mai relaxat și ai un sentiment extrem de plăcut: ai ajuns acasă!
- Ulei esențial Lavandă Young Living – probabil cel mai versatil dintre uleiurile esențiale, se pretează în special pentru afecțiuni ale pielii. Se poate aplica nediluat pe piele (inclusiv pe pielea bebelușilor) în caz de: plăgi, arsuri, cicatrici, eczeme/dermatite, înțepături de insecte, piele sau buze crăpate, arsuri de soare, iritații, alergii, dar și pentru a atenua simptomele de rău de mișcare, febra fânului sau îndepărtarea matreții. Multă lume prefera mirosul de lavanda pentru împrospătarea hainelor sau contra moliilor, ori ca deodorant.
- Ulei esențial Tea Tree ( Melaleuca Alternifolia ) Young Living – este un ulei puternic antimicrobian (inclusiv unele bacterii rezistente la antibiotice) și antifungic, dar și foarte bun expectorant. Se foloseste în infectii ale pielii, răni minore, arsuri solare, dar și ca repelent contra insectelor. Uleiul de arbore de ceai este ideal pentru tratarea afecțiunilor respiratorii (răceli, bronșite) și sinuzită, dar și pentru igiena gurii, inclusiv pentru tratamentul candidozei, dar si pentru îngrijirea părului.
- Ulei esențial DiGize Young Living – este un amestec de opt uleiuri esențiale cu puternice proprietăți digestive (conține tarhon, ghimbir, mentă, ienupar, fenicul, iarbă de lămâie, anason și paciuli), rezolvînd senzațiile de arsuri, deranjamentele stomacale, aciditate, senzație de greutate, crampe și balonare, în greața matinală din timpul sarcinii și în caz de indispoziție, vomismente sau amețeală în timpul călătoriilor.
- Ulei esențial Lemon Young Living – este anticancerigen, antiseptic, imunostimulator, îmbunătățește microcirculația și memoria, combate creșterea tumorilor, dar îl putem și difuza pentru împrospătarea aerului.
- Ulei esențial RC Young Living – este un ulei amestec puternic, special conceput pentru afecțiunile respiratorii (conține trei specii de eucalipt, mirt, măghiran, pin, lavandă, chiparos, molid negru și mentă). De asemenea, este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar și energizare. Se recomandă ca până la vârsta de 3 ani a copiilor, să se utilizeze cu precauție.
- Ulei esențial Thives Young Living – este un amestec antibacterian foarte eficient în afecțiuni precum: răceală și gripă, bronșite, infecții respiratorii. Se mai poate folosi în tratarea micozelor unghiale, a herpesului, a gâtului inflamat, a gingivitei, dar și pentru curațenie în casă și combaterea mucegaiului.
- Ulei esențial Frankincense Young Living – are o aromă balsamică, dulce, caldă, cu puternice efecte revigorante. Ajută la conștientizarea și intensificarea legăturilor spirituale, la calmare, reducerea stresului și atenuarea blocajelor emoționale. Tămâia reprezintă o componentă valoroasă din produsele de îngrijire a pielii îmbătrânite și uscate, iar vechii egipteni o utilizau în măștile de întinerire.