Roșii România 1 kg
10.00 lei
Stoc epuizat
Roșiile (tomatele, pătlăgelele) ocupă un loc important printre legumele utilizate în bucătărie. Popularitatea lor culinară este explicabilă având în vedere calitățile lor nutriționale, dar și gustul, culoarea și textura plăcută, fiind foarte versatile în bucătărie.
Caracteristici | Roșiile reprezintă o sursă de antioxidanți valoroși, de fibre, de vitamine și de minerale, au un conținut mic de grăsimi și aduc organismului foarte puține calorii, cca. 27 calorii la 150 g (cât ar cântări o roșie coaptă, proaspătă).Aproape 90% din conținutul roșiei este apă, în care regăsim dizolvată o adevărată colecție de vitamine, minerale, enzime: vitamina A (22,4% DZR), complexul B - B1 thiamina (7,3% DZR), B2, B5, B6 piridoxina (7,0% DZR), vitamina C (57,3% DZR), vitamina E (3,4 DZR), vitamina K (17,8% DZR); cantități însemnate de potasiu (11,4% DZR), fosfor (4,3% DZR), fier (15% DZR), calciu, magneziu (9,5% DZR), crom (7% DZR) și seleniu; acizi organici (5,6% din doza zilnică de niacină) - rol important pentru sistemul digestiv; licopina - un pigment care dă culoarea roșie și are un efect antioxidant mai puternic decât vitamina C, protejând extrem de eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare, de procesele degenerative, de tulburările de metabolism, de diferitele intoxicații (inclusiv cu tutun). În rest, roșiile conțin în mod natural, cantităţi reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în dietele sănătoase, contribuind la reglarea greutăţii corporale și reducerea nivelului lipidelor în sânge. |
---|---|
Păstrare și conservare | In loc racoros si ferit de umezeala sau la frugider |
Greutate | 1 kg |
---|---|
Țară de origine | România |
Producător |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.