Ardei rosu kapia Bio Grecia
13.00 lei
Ardeii sunt cele mai sănătoase legume și sursa nr. 1 de vitamina C. Ardeiul kapia roșu este mai sănătos decât cel verde, el conținând o cantitate de vitamine A și C de două ori mai mare decât acesta.
Caracteristici | Principala substanţă activă din ardei se numeşte capsaicină şi dă culoarea legumei, cea mai multă fiind în cei roşii. Aceasta este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi uriaşe, însă ardeiul gras verde are de două ori mai multă vitamina C decît citricele, iar ardeiul roşu iute conţine cu 330% mai multă vitamină C decît o portocală. În 100 de grame de ardei sînt 125 de mg de vitamină C, adică 100% DZR. În compoziţia ardeiului se mai adaugă 0,8 mg de vitamina B6 şi 0,45 mg de vitamina K. Vitamina A este şi ea prezentă, beta-carotenul fiind un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi şi reduce daunele pe care aceştia le produc arterelor, nervilor şi ţesuturilor. Ardeii graşi conţin licopen, un caretonoid ce previne cancerul de prostată, de col uterin, de colon, pancreatic şi chiar pulmonar. Ardeii graşi au doar 25 de calorii la 100 de grame de legumă şi 1,9 grame de fibre, 80% din compoziţie fiind apă. Mineralele cele mai frecvente sînt potasiul, calciul, molibdenul şi manganul. |
---|---|
Certificări | Certificat Bio |
Producător | |
---|---|
Țară de origine | Grecia |
Greutate | 570 gr |