Piure de urzici

Piure de urzici
Piure de urzici

Un preparat pentru prânz ușor de preparat, rapid și mai ales foarte sănătos.  Usturoi, ceapă verde și urzici proaspete – ce poate fi mai delicios într-o zi de primăvară? Salvează și împărtășește rețeta cu cei dragi!

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

1 kg urzici;

5 linguri cu ulei;

sare, piper;

2 legături de ceapă verde;

2 legături de usturoi verde;

2 cepe uscate;

2 cartofi mici.

Mod de preparare

  1. Într-o oală mare, se pune apa la fiert cu sarea și cartofii. 
  2. Într-o tigaie încăpătoare se încălzește uleiul și se călește în el ceapa uscată și părțile albe de la ceapa și usturoiul verde. Când se înmoaie ceapa și usturoiul, adaugă și codițele, tocate mare. 
  3. Când cartofii sunt aproape fierți, adaugă în oală și urzicile. Închide focul și lasă-le în apă 1 minut, apoi scurge-le bine. 
  4. Adaugă urzicile peste ingredientele călite din tigaie, călește-le împreună 1 minut, amestecând bine.
  5. Când s-au răcit puțin, omogenizează totul cu un blender, în funcție de gustul tău, mai fin sau mai puțin mărunțit, dacă dorești să simți și să vezi bucăți din ingrediente.