Friptură Virginia Steak cu garnitură de cartofi dulci

Friptura din seitan
Friptura din seitan

Delicioasă friptură vegană pe bază de seitan, ușor picantă, grație condimentelor. Prepar-o la cuptor într-o tavă sau pe grătar si servește-o alături de salate, cartofi sau legume. Rețeta specială pe care o vei descoperi aici vine cu o combinație clasică, cu un twist: cartofii dulci care completează perfect gustul picant al fripturii vegane.

Timp de preparare: 60 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

1 friptură din seitan Virginia Steak Wheaty 

½ pungă cartofi dulci pai Edenia

 Pentru salată

 ½ legătură de pătrunjel proaspăt

1 cățel de usturoi

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță sirop de arțar

Sare, piper

Pentru sos

1 ceapă

1 lingură ulei de măsline

1 lingură sos de soia

4 linguri iaurt de soia 

 2 linguri fulgi de drojdie inactivă 

½ linguriță piper negru măcinat

1 vârf de sare și piper

Mod de preparare

Pregătește cartofii conform instrucțiunilor de pe pungă, la cuptor sau în tigaie.

Pentru salată, toacă mărunt sau într-un robot de bucătărie usturoiul și pătrunjelul. Adaugă uleiul de măsline, siropul de arțar, sarea și piperul. Lasă la frigider, cât timp pregătești restul rețetei.

Pentru sos, curață ceapa, taie-o mărunt și călește-o în puțin ulei de măsline, timp de 2 minute. Adaugă sosul de soia și deglasează (curăță vasul cu o lingură de lemn astfel încât să se desprindă ceapa de pe cratiță) timp de 1 minut. Apoi amestecă într-un castron cu restul ingredientelor pentru sos.

Prajește friptura Virginia Steak în puțin ulei apoi aranjează pe farfurie alături de cartofii dulci, sos și salată.