Clafoutis vegan cu cireșe

Clafoutis cu cireșe, o rețetă franțuzească perfectă pentru iubitorii de cireșe.

Timp de preparare: 10 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

760 gr cireșe fără sâmburi sauvcongelate;
120 ml lapte de migdale (sau orice lapte vegetal);
450 gr silken tofu;
25 gr făină de migdale (măcinată fin);
95 gr făină universală (sau o făină de uz general fără gluten);
2 linguri de amidon de porumb;
6 linguri zahăr;
2 linguri de amaretto (sau 1 linguriță de extract de migdale);
Zahăr pudră pentru decor;
1 mână de migdale albe, tăiate felii pentru decorare (opțional);
1 lingură unt vegan (pentru vasul de copt).

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Unge vasul de copt cu unt. Așează cireșele uniform pe fundul vasului.
Amestecă toate ingredientele rămase în blender sau root până când obții o cremă foarte netedă.
Toarnă compoziția uniform peste cireșe și introdu în cuptor.

Coace clafoutisul timp de 45-60 de minute sau până când marginile devin aurii și pufoase, iar centrul nu se clatină și se menține ferm la atingere.

Pot servi clafoutis cald sau, pentru o textură mai fermă, răcitbine înainte de a le felia. De asemenea, îl poți pune la frigider înainte de servire. Opțional, îl poți pudra cu zahăr pudră și felii de migdale albe.