Ce fel de lapte vegetal se potrivește cel mai bine cu cafeaua?

recomandari de lapte vegetal pentru cafea

În ziua de astăzi, din ce în ce mai multe cafenele oferă opțiuni de lapte vegetal. De la (deja) banalul lapte de soia, până la cel de cocos sau migdale, cafeaua modernă poate fi și plant based.

Ce fel de lapte vegetal se potrivește cel mai bine cu cafeaua?

Dacă îți dorești gustul clasic al cafelei cu lapte, cea mai bună alegere este laptele de ovăz, deoarece este cel mai similar ca gust și consistență atunci când este spumat. Dacă însă îți dorești o cafea aromată, cu un gust deosebit, laptele de cocos sau de migdale sunt alegeri minunate. În plus, nu mai trebui să îndulcești cafeaua sau să adaugi alte ingrediente suplimentare.

Dacă ești familiarizat cu laptele vegetal, cel mai probabil ți s-a întâmplat cel puțin odată să pui lapte în cafea și acesta să se brânzească! Acest lucru se întâmplă atunci când laptele și cafea au grade de aciditate și temperatură diferit!

Ca să eviți astfel de situații neplăcute încearcă sfaturile noastre:

1. Lăsă cafeaua să se răcească puțin înainte de a o amestecă cu laptele.
2. Încălzește puțin și laptele (la aproximativ 40 ℃).
3. Toarnă cafeaua peste lapte (nu laptele peste cafea) și fă-o încet.
4. Încearcă să folosești o cafea cu un grad de aciditate mai scăzut.  

Testează mai multe tipuri și branduri de lapte vegetal! Fiecare marcă are o cantitate diferită de apă, la fel cum există versiuni îndulcite sau neîndulcite, așa că te încurajăm să experimentezi!

cappucino cu caramel

Cappuccino cu caramel

Într-o cratiță, încălzește la foc mediu 1 lingură de lapte de cocos, 1 lingură de sirop de agave, 60 gr de unt de migdale, 1 lingură de scorțișoară, până obții textura de caramel.

Într-o cană amestecă bine un shot de cafea cu 1 lingură din sosul de caramel. Încălzește puțin lapte de migdale sau, dacă ai posibilitatea, spumează-l și adaugă-l peste cafeaua cu caramel.

Caffe latte cu condimente și dovleac

Caffe latte cu condimente și dovleac (2 porții)

Într-un vas, amestecă 230 ml cafea, 230 ml lapte de migdale, 2 linguri de piure de dovleac (copt sau la abur și pasat), 2 linguri îndulcitor, ¼ linguriță de vanilie, ¼ linguriță de scorțișoară și ¼ linguriță de nucșoară. Încălzește la foc mediu, fără însă să dea în clocot, amestecând din când în când. Se poate servi cu frișcă.

Smoothie cu avocado și cafea

Smoothie cu avocado și cafea

Într-un blender, amestecă 120 ml cafea rece, ½ avocado, extract de vanilie, 240 ml lapte de cocos, 120 gr. de iaurt vegetal și câteva cuburi de gheată.

Vrei să folosești lapte vegetal preparat de tine? Citește rețetele AICI!

Pentru o experiență completă, alătură-te comunității noastre, urmărește-ne pe social media și folosește cu drag #HappyMeDairyFree și #OctombrieFărăLactate dacă vrei să împărtășești experiența și rețetele tale!

Să avem un Octombrie Fără Lactate delicios!