Medalioane din seitan cu sparanghel și cartofi

O cină delicioasă și completă din punct de vedere nutrițional. Încearcă medalioanele din seitan cu sparanghel și vei experimenta un mix de arome inedite într-un preparat extrem de lejer și gustos.

Timp de preparare: 60 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente

4 medalioane din seitan Wheaty 

4 felii de brânză vegană Wheaty 

1 roșie

1 vârf de sare

1 vârf de piper

1 lingură ulei de măsline

4 roșii cherry

 

Pentru garnitura de sparanghel

500 gr sparanghel verde

1 lingură ulei de măsline

1 vârf de sare

1 vârf de piper

 

Pentru dressing

3 linguri de apă

2 linguri de muștar, fierbinte

2 lingurițe sirop de agave

1 cățel mic de usturoi

1/2 lămâie, suc și coajă

1/2 linguriță sare

1 vârf de piper

50 ml ulei de măsline

2 linguri de ierburi proaspete, tocate (usturoi verde, pătrunjel)

Pentru garnitura de cartofi

350 gr cartofi mici

2 linguri de usturoi verde tocat

Mod de preparare

Pentru dressing, tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul verde și amestecați cu restul ingredientelor. Se lasă la rece până în momentul servirii.

Pentru garnitură de cartofi, fierbe cartofii timp de 10-20 minute, în funcție de mărimea lor, apoi rumenește-I puțin într-o tigaie fără ulei la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

Preîncălzește cuptorul la 150 de grade. Prăjește medalioanele într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până se rumenesc pe ambele părți. Apoi pune-le într-un vas rezistent la cuptor sau pe o foaie de copt într-o tavă, condimentează cu sare și piper și acoperă cu 1-2 felii de roșii și o felie de brânză vegană Wheaty. Opțional, poți pune o roșie cherry pe fiecare dintre medalioane. Lasă la cuptor aproximativ 10 minute.

Spăla sparanghelul și tăie capetele lemnoase ale tulpinii. Gătește într-o tigaie cu aproximativ 1 lingură de ulei de măsline timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând ocazional până când sparanghelul devine maro auriu, dar este încă ferm. Condimentează cu sare și piper.

Aranjează sparanghelul, cartofii și medalioanele pe farfurii, stropește cu vinegreta de ierburi și presară cu usturoi verde proaspăt tocat.