3 rețete pentru o maioneză vegetală perfectă

Un pranz usor de preparat, rapid si mai ales foarte sanatos: telina apio, morcov, porumb, rosii, castraveti, ridichii si cativa vlastari pentru un plus de savoare!

Timp de preparare: 10 minute

Număr de porții: variabil în funcție de metoda aleasă

Ingrediente

lapte de soia

ulei vegetal

muștar

zeamă de lămâie

sare și piper

aquafaba

usturoi

morcov sau turmeric pentru culoare

Mod de preparare

  1. Varianta 1 – varianta clasicăMixează într-un blender (poate fi și vertical) sau un robot de bucătărie, la viteză maximă, 100 ml lapte de soia, 200 ml ulei vegetal, 1 lingură muștar, zeamă de lămâie, sare și piper (după gust). Rețetă foarte rapidă (maxim 1 minut) însă trebuie să ai grijă la calorii. Varianta 2 – maioneză pe bază de orezAmestecă în blender sau robot de bucătărie 150 gr de orez fiert împreună cu 50 ml ulei vegetal, zeamă de lămâie și sare.

     Varianta 3 – maioneză cu usturoi

    Amestecă într-un blender vertical 80 ml aquafaba, 200 ml ulei vegetal, zeamă de lămâie, usturoi (după gust, în funcție de cât de intens vrei să simți gustul de usturoi).

      

    TIP – pentru a obține o culoare frumoasă, poți folosi puțin morcov fiert sau turmeric praf!

Sau folosește una dintre opțiunile noastre rapide și delicioase: