Ingrediente | Mix pentru copt: făină de orez, zahăr brut din trestie, amidon de porumb, făină de porumb, faina de lupin dulce, 1,3% suc de lămâie, 0,4% coajă de lămâie, 0,1% ulei de lămâie, sare, agent de fermentare: bicarbonat de sodiu, agent de îngroșare: faina de roșcove, acidifiant: tartrat de potasiu; emulgator: lecitine (floarea soarelui).
Glazura de lamaie: zahăr pudră, 0,1% ulei de lămâie. |
---|
Alergeni | Fara alune, Fara drojdie, Fara gluten, Fara lactoza, Fara soia, Fara susan, Fara telina, Fara ulei de palmier, Fara usturoi |
---|
Utilizare | Ai nevoie de:
300 ml băutură din soia
100 g margarină / unt vegetal moale
1 lingură (15 ml) apă sau suc de lămâie pentru glazură
tava 20-25 cm
mixer cu tel
Preparare:
Preîncălzeste cuptorul la 180 °C și unge bine tava de copt.
Pune mixul, băutura de soia și margarina într-un castron și amesteca totul cu un mixer manual cu un tel la viteză mică.
Apoi continua să bați la cel mai înalt nivel până când se formează un aluat uniform (aprox. 2 minute). Pune aluatul in tava de paine si netezeste-l putin.
Coace prăjitura cu lămâie pe grătarul inferior timp de aproximativ 50 de minute la 180 °C aer circulant sau aproximativ 60 de minute la 180 °C căldură sus/jos sau pana ce aluatul nu se mai lipeste de o scobitoare introdusa in mijlocul prăjiturii.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 15 minute, apoi o scoate-o cu grija din tava. Mixeaza amestecul pentru glazura de lămâie cu 1 lingură de apă sau suc de lămâie și întinde-l pe tort cât este încă cald. Lasă se răcește complet.
Notă: Puteți pregăti și prăjitura cu lămâie cu alte băuturi vegetale. Vă rugăm să rețineți că consistența poate varia atunci când utilizați alte băuturi vegetale. Recomandăm băutura de soia pentru preparare. |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.