Mix bio pentru pâine fără gluten din 4 cereale

22.00 lei

Stoc epuizat

Comanda de inca 190.00 lei si beneficiezi de transport standard gratuit sau 240.00 lei pentru transport cu temperatura controlata gratuit.

SKU: MI0001 Categorii: , Etichete: , , , , , , , , , ,

Mix bio pentru o pâine de 750 g sănătoasă și hrănitoare. Mixul este o combinație ideala din făină de orez, mei, porumb și hrișcă. Conține drojdie, așa că tot ce trebuie să faci este să adaugi apă călduță, să frămînți și după ce s-a copt să o savurezi. Poate fi folosit și pentru chifle, blat de pizza, biscuiti, prăjitură, sau clătite.

Caracteristici

Amestec ideal pentru o pâine de 750 g sănătoasă și hrănitoare, chifle, blat de pizza, prăjitură, biscuiți sau clătite.

Ingrediente

Amestec de făină integrală din 4 cereale* 95% (orez*, porumb*, mei*, hrișcă*), agent de îngroșare: gumă de carruba, sare de mare, drojdie *din culturi certificate ecologic DE-ÖKO-007, agricultură EU/ non EU

Alergeni

Fara alune, Fara gluten, Fara lactoza, Fara lupin, Fara soia, Fara susan, Fara telina, Fara ulei de palmier, Fara usturoi, Fara zahar

Certificări

Certificat Bio

Declarație nutrițională

Valori nutriționale medii/ 100 gr: Valoare energetică: 1379 kJ/ 329 kcal Proteine: 7,0 gr Carbohidrați: 69,9 gr Grăsimi: 2,2 gr 1 Unitate Glucidică = 17,2 gr

Utilizare

Pâine integrală: turnați într-un bol 450 g apă călduță (25 grade), adăugați conținutul pachetului și frământați cu mixerul (cu cârligele de frământat) timp de 3 minute. La sfârșit adăugați 50 ml ulei. Așezați aluatul într-o formă unsă cu ulei și lăsați să crească cca 30 minute. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pe grătarul din mijloc. După 10 minute reduceți temperatura la 200 grade. Timp de coacere: aproximativ 45 minute. Chifle: pregătiți aluatul ca pentru pâine. Cu o lingură porționați bucăți de aproximativ 60 g și așezați-le pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu ulei și lăsați să crească 30 minute. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pe grătarul din mijloc. După 10 minute reduceți temperatura la 200 grade. Timp de coacere: aproximativ 20 minute. Pizza: pregătiți aluatul de pâine adăugând 50 ml de apă în plus. Întindeți aluatul într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească 30 minute. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute. Scoateți tava, adăugați ingredientele de pizza dorite (roșii, șuncă, salam, ciuperci, etc.) radeți cașcaval și coaceți încă 20 minute la 200 grade. Prăjitură cu făină integrală: 200 g apă, 250 g amestec de făină integrală, 80 g ulei sau unt moale, 100 g miere sau zahăr brun din trestie. Din ingrediente pregătiți un aluat, așezați-l într-o formă unsă cu ulei, ungeți-l cu ulei și lăsați să crească. După 40 de minute crestați aluatul cu cuțitul și coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pe grătarul din mijloc. După 10 minute reduceți temperatura la 190 grade. Timp de coacere: aproximativ 40 minute. Biscuiți din făină integrală: preparați un aluat din 250 g amestec de făină integrală și 300 g apă minerală carbogazoasă. Cu o linguriță așezați grămăjoare pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească aproximativ o oră. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 240 grade, pe grătarul din mijloc, 10 minute. Înainte de coacere puteți presăra biscuiții cu semințe de susan, chimion sau mac – o delicatesă! Pentru automatele de pâine: selectați programul rapid sau scurt și culoarea rumenită. Turnați 500 ml apă călduță (25 grade) în cuva aparatului apoi adăugați conținutul pachetului. Porniți aparatul. După 10 minute adăugați 50 ml ulei. După primul ciclu de frământare verificați ca amestecul de făină să fie complet frământat. Clătite dulci pentru 2 persoane: 125 g amestec de făină integrală, 200 ml apă minerală carbogazoasă, 1 ou, 2 linguri de miere, se amestecă bine până se obține un aluat omogen. Lăsați aluatul să se odihnească 5 minute apoi prăjiți obișnuit ca și clătitele sau waffe. Ungeți cu gem, dulceață sau crema de cacao. În aluat puteți adăuga 50 g mere rase sau nucă măcinată. Serviți la cafea, ceai sau cu lapte. În cazul în care nu doriți să folosiți ou, adăugați 50 ml apă minerală în plus. Clătite sărate pentru 2 persoane: 125 g amestec de făină integrală, 200 ml apă minerală carbogazoasă, 1 ou, 1 vârf de cuțit de sare de mare se amestecă bine până se obține un aluat omogen. Puteți adăuga în aluat 50 g morcovi rași sau nucă măcinată. Lăsați aluatul să se odihnească 5 minute apoi prăjiți obișnuit ca și clătitele sau waffe. Serviți la salată sau legume. În cazul în care nu doriți să folosiți ou, adăugați 50 ml apă minerală în plus.

Păstrare și conservare

In loc uscat și răcoros.

Producător

Greutate

500 gr

Țară de origine

Germania

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mix bio pentru pâine fără gluten din 4 cereale”