Dovlecei România 1 kg
5.00 lei
Stoc epuizat
Consumul de dovlecei elimină toxinele din organism și protejează celulele de substanțele nocive, datorită conținutului de fibre și beta-caroten.
Dovlecelul conține vitaminele C şi E, beta şi alfa-caroten, antioxidanţi ce protejează organismul împotriva cancerului de prostată. În plus, dovlecelul scade riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare, deoarece previne formarea plăcilor de aterom şi creşte rezistenţa corpului împotriva răcelii şi gripei.
Dovlecelul are capacitatea de a bloca radicalii liberii, este o bogată sursă de fibre, dar cantitatea şi calitatea substanţelor nutritive variază în funcţie de vârsta dovlecelului. Cei tineri conţin pectină, în timp ce dovlecelul matur conţine celuloză.
În plus, alimentul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în gastrite, ulcere şi alte afecţiuni ale aparatului digestiv.
Este laxativ și diuretic. Se folosește în boli renale și inflamații cronice ale rinichilor. Poate fi o soluţie naturală în scăderea tensiunii arteriale, datorită conţinutului ridicat de potasiu.
Caracteristici | Dovlecelul este o legumă bogată în hidrați de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folați, calciu, în vitaminele A, B, C, E. |
---|
Greutate | 1 kg |
---|---|
Țară de origine | România |
Producător |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.