Dovleac placintar Romania
6.00 lei – 12.00 lei
Dovleacul este incredibil de bogat în anti-oxidanți esențiali și vitamine. Această legumă extraordinară are un nivel foarte scăzut de calorii, este însă o sursă foarte bună de vitamina A. Pulpa are o culoare galben-portocaliu, în funcție de pigmenții poli-fenolici aflați in ea. Fructul are centrul gol, cu mici și numeroase semințe colorate de dovleac. Acestea sunt o sursă mare de proteine, minerale, vitamine și acizi grași omega-3.
Caracteristici | Dovleacul este incredibil de bogat în anti-oxidanți esențiali și vitamine. Această legumă extraordinară are un nivel foarte scăzut de calorii. Este recomandat de dieteticieni în controlul colesterolului și a programelor de reducere a greutății. Dovleacul depozitează multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E. Vitamina A este un puternic anti-oxidant natural și este necesar organismului pentru menținerea integrității pielii și a mucoaselor membranelor. Are de asemenea un rol important în vedere. Dovleacul este o sursă bogată de minerale precum cupru, calciu, potasiu și fosfor. |
---|---|
Păstrare și conservare | Dovleacul poate fi păstrat pentru mai multe săptămâni la loc răcoros, bine ventilat, la temperatura camerei. După tăiare, se păstrează la frigider. |
Producător | |
---|---|
Greutate | 1 kg, 1.5 kg, 2 kg |
Țară de origine | România |