Cacao Criollo boabe Raw Boost 250 grame
31.00 lei
Stoc epuizat
Cacao Criollo boabe ecologice crude, este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume, ciocolată în stare brută .
Cacaoa Criollo este cea mai de calitate cacao având un conținut foarte redus de cafeină. Denumită și “alimentul zeilor“, cacaoa a fost pentru o lungă perioadă de timp monedă de schimb în locul aurului (la mayași și azteci). Boabele de cacao crude, raw, conțin peste 300 de compuși chimici diferiți benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine, epicatecine), minerale (cea mai importantă sursă de magneziu organic din lume, 9 gr de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grași omega 6.
Puțini oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care boabele de cacao crude le pot aduce întregului organism. Deoarece cacaoa este comercializată în stare prelucrată (ciocolată) ea nu mai aduce în organism decât 10% din calitățile nutriționale ale celei crude. Spre exemplu unul dintre aminoacizii care abundă în cacaoa raw, triptofanul, este distrus în totalitate la punctul de fierbere. Alt component, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice produsă și de organism atunci cand ne îndrăgostim, cu rol important în amplificarea lucidității și a puterii de concentrare) este distrusă în procesul de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6 este unul dintre acizi grași foarte benefici, dar care nu poate fi sintetizat de corpul uman, ce se găsește în cacaoa crudă. În cacaoa procesată omega 6 râncezește și poate determina reacții inflamatorii în corp.
Singurul aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca “substanța fericirii“) este cacaoa raw. Cacaoa mai conține și o serie de substanțe chimice care impiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine. Fiind o sursă enormă de antioxidanți cacaoa potențează efectele benefice ale plantelor și ciupercilor medicinale. Studiile referitoare la cacao au arătat că rămâne cel mai bun produs natural atunci când vine vorba de pierderea în greutate și energizare. Ca și gust are o afinitate deosebită cu maca, un superaliment consumat în special pentru proprietățile sale afrodisiace.
Beneficii:
– susțin inima și sistemul cardio-vascular la nivel fizic, metafizic și spiritual fiind denumită de azteci “sângele inimii“;
– reduc crizele de astm;
– suprimă în mod natural apetitul, ajutând în curele de slăbire;
– protejează AND-ul de leziunile pe care le produc radicalii liberi;
– potențează superalimentele și ciupercile medicinale;
– ajută la curățarea colonului fiind sursă importantă de fibre;
– reduc apariția cariilor dentare.
Boabele crude de cacao pot fi consumate ca atare sau mixate cu miere, condimente, uleiuri esențiale pentru uz intern.
Ingrediente: 100% boabe ecologice de cacao Criollo (Theobroma cacao)
Alergeni | Fara alune, Fara drojdie, Fara gluten, Fara lactoza, Fara lupin, Fara soia, Fara susan, Fara telina, Fara ulei de palmier, Fara usturoi, Fara zahar |
---|---|
Certificări | Certificat Bio |
Greutate | 250 gr |
---|---|
Țară de origine | România |
Producător |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.