Cum prepari acasă lapte de ovăz

O modalitate rapidă și ușoară de a face lapte de ovăz acasă! 2 ingrediente și doar 5 minute îți trebuiesc pentru acest lapte cremos și dulce, perfect pentru smoothie-uri, granola și rețete gătite!

Timp de preparare: 5 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

45 gr fulgi de ovăz
480 ml apă (ajustează cantitatea în funcție de consistența pe care dorești să o obții)
un praf de sare
opțional: curmale (1-2) sau sirop de arțar / agave (1 linguriță)
opțional: 1/2 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Adăugă fulgii de ovăz, apa, sarea și ingredientele opționale pentru îndulcire într-un blender și amestecă la viteză mare, 30 secunde – 1 minut sau până când este cremos. Nu trebuie să fie 100% omogenizat. De fapt, dacă îl amesteci prea mult, poate rezulta o consistență prea slabă.
  2. Testează cu o lingură și dacă este nevoie adaugă mai multe curmale, sare sau vanilie, după gust.
  3. Dacă folosești un blender puternic, nu este nevoie să strecori laptele. Dacă totuși dorești să îl strecori, folosește un săculeț, o bucată de tifon sau chiar un prosop de bucătărie foarte subțire.
  4. Transferă laptele într-un recipient închis ermetic și păstrează-l la frigider maxim 5 zile. Agită-l înainte de utilizare. Nu încălzi laptele, deoarece își va schimba textura și va deveni gelatinos. Folosește-l în granola, smoothieuri sau rețete gătite