În perioada 15 august - 09 septembrie suntem în concediu.

Alternative vegetale pentru toate tipurile de brânzeturi – interviu cu Ana Maria Turton (Co-founder Vegan Gourmet)

tot ce nu stiai despre branzicile vegane
Așa cum ai văzut și probabil știi deja, laptele este cel mai ușor de înlocuit aliment de origine animală din categoria lactatelor.
Fie ca alegi să îl cumperi (GoVeggie.ro) fie că îl pregătești acasă (Ghid de Preparare Lapte Vegetal), soluții sunt multe și la îndemână!
Dar ce facem cu brânza?

Brânza este alimentul la care se renunță cel mai greu!
De ce? Pentru că este sățioasă și are gust bun!

Dar tocmai aceste atuuri aparente produc unele dintre cele mai mari pagube sănătății noastre, deoarece brânza concentrează o cantitate foarte mare de cazeina (proteină din lapte) iar corpul nostru are nevoie de chiar și 12 ore ca să o digere. De aici și senzația de sațietate!
“Brânza are o influență atât de mare asupra corpului uman şi asupra creierului, încât e numită chiar COCAINA DIN LACTATE. Cazomorfinele dau peste cap receptorii de dopamină şi activează acel element de adicţie.“- Cameron Wells, medic nutriţionist.
Din fericire, astăzi avem alternative vegetale pentru toate tipurile de brânzeturi! Dacă îți dorești o alternativă hand-made, din ingrediente sănătoase, atunci trebuie să încerci produsele Vegan Gourmet!

GoVeggie – Cum v-a venit ideea si de ce ați decis să intrați în acest sector al alternativelor la produse lactate?

VeganGourmet – Știm din experiența proprie ca a renunța la brânza este foarte, foarte greu, și alternativele la brânzeturi de pe piață nu sunt cele mai gustoase. Noi suntem aici să arătăm lumii, că brânza fără lapte poate fi gustoasă și sănătoasă !

GV – De ce sunt produsele VG diferite față de celelalte opțiuni de pe piață?

VG – Majoritatea brânzeturilor disponibile in supermaketuri sunt super procesate, pline de uleiuri, conservanți, coloranți si făina. Brânzicile noastre conțin doar nuci de caju, apă, sare, condimente și culturi de fermentare. Oricine le încearcă, rămâne plăcut impresionat de cât de gustoase sunt. Datorită faptului că sunt fermentate, sunt și foarte sănătoase!

GV – Cui vă adresați? Sunt produsele VG doar pentru vegani sau vă adresați tuturor consumatorilor?

VG – Majoritatea clienților noștri sunt flexitarieni și oameni care aleg să mănânce cât mai puține produse de origine animală, din diverse motive: pentru sănătate, pentru mediul înconjurător, pentru animale. Avem clienți cu intoleranță la lactoză, gluten și soya, vegani, vegetarieni și mulți care pur și simplu adoră gustul untului și al brânzicilor noastre!

GV – De ce caju?

VG – Caju, pentu că este o sursă excelentă de vitamine, minerale, grăsimi bune și pentru că au un gust neutru și sunt foarte versatile. Odată fermentate, condimentate și maturate, nu mai au gust de caju- se transformă în delicii de impresionat și cei mai mofturoși musafiri!

GV – De ce Vegan Gourmet?

VG – Pentru că avem o gamă variată – brânza cu mucegai nobil, ricotta, creme tartinabile, brânză maturată și să nu uităm untul, unul dintre cele mai apreciate produse! Și pentru că exista viața și după brânza! Viața cu brânza Vegan Gourmet!

Interviu acordat de către Ana Maria Turton
(Co-founder Vegan Gourmet)

Pentru o experiență completă, alătură-te comunității noastre, urmărește-ne pe social media și folosește cu drag #HappyMeDairyFree și #OctombrieFărăLactate dacă vrei să împărtășești experiența și rețetele tale!

Să avem un Octombrie Fără Lactate delicios!