3 rețete de post cu tofu

Importanța postului în viața noastră are implicații extraordinare asupra sănătății, indiferent că alegerea este una motivată religios sau nu. Renunțarea la alimentele de origine animală va aduce beneficii enorme la nivelul întregului organism.

După o iarnă lungă, cu o dietă bogată în carne și alte alimente grase, corpul are nevoie de detoxifiere. Ficatul și rinichii, dar mai ales sângele, se curăță de cantitatea mare de reziduri acumulate doar printr-o perioadă de pauză alimentară.

Noi ne-am gândit că, la început de primăvară, perioada postului este momentul ideal să începem cu un tonus mai bun, așa că v-am pregătit 3 rețete de post, delicioase și rapide, care au la bază un aliment bogat în proteine și grăsimi bune: tofu.

1. Paste cu chifteluțe din tofu 

Ingrediente:

  • 1 pachet carne tocată din tofu
  • 1 pachet paste bio din orez integrale
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare după gust  

Pentru sos:

  • 300 ml suc de roșii
  • 1 jumătate de ardei gras tăiat mărunt
  • 2 căței de usturoi  
  • Sare, piper, oregano, busuioc
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se formează chifteluțe mici și se prăjesc în ulei, timp de câteva minute. Ardeiul se călește în puțin ulei de măsline, după care se adaugă sucul de roșii. La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea și condimentele.

Se fierb pastele in apă cu două linguri de ulei de măsline și puțină sare, iar după aceea oregano după gust. Pastele se scurg bine de apă, după care se adaugă sosul și chifteluțele din tofu.

2. Salată de primăvară cu tofu 

Ingrediente:

  • 100 g Tofu bio mediteranean
  • 1 salată verde
  • 100 g de roșii
  • 100 g castraveți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță zeamă de lămâie (opțional)

Mod de preparare

Se taie în bucăți legumele si tofu și se amestecă într-un bol împreună cu uleiul și sucul de lămâie. Tot ce îți rămâne să faci este să le condimentezi așa cum îți place.

3. Orez cu tofu la grătar 

Ingrediente 

  • 1 litru de apă
  • Legume: 1 ardei gras, 1 morcov, 1 dovlecel zucchini
  • 1 cană de orez brun
  • 2 linguri de ulei
  • Sare și piper
  • Tofu

Mod de preparare 

Se pune 1l de apă la fiert într-o cratiță, peste care se adaugă o linguriță de sare și două linguri de ulei. Legumele se introduc când apa clocotește în funcție de timpul de fierbere: morcovul, ardeiul și mai apoi dovlecelul. Când legumele au fiert, se poate adăuga orezul. Se fierbe orezul la foc mic și se amestecă usor pentru a nu se lipi. În cazul în care apa a scăzut prea mult, iar orezul nu este fiert încă, se poate completa cu apă caldă. La final, presară puțin piper sau alte condimente, după preferințe.

Tofu se taie felii și se pune pe grătarul încins. Se stropește cu ulei de măsline și se lasă să se rumenească pe ambele părți.

Secret de preparare pentru tofu

Pentru că tofu absoarbe foarte multă apă este de preferat să-l scurgi bine înainte de a-l găti. Pune bucata de tofu pe o farfurie în care în prealabil ai așezat câteva șervețele de bucătărie. Deasupra, așează o altă farfurie cu un obiect greu, astfel încât să se exercite presiune, iar apa din tofu să se scurgă.

Dacă ți-au plăcut rețetele noastre de post cu tofu, te poți abona la newsletterul GoVeggie pentru a primi noutăți despre alimentație sănătoasă, alternative vegetariene și produse organice atent selecționate.



close-link