Supa crema de telina si mere

Supa crema de telina si mere
Supa crema de telina si mere

Timp de preparare: 40 minute

Număr de porții: 4

[printfriendly] [ssba]

Ingrediente

4 linguri de ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos dezodorizat
2 cepe tocate marunt
1 tulpina de telina apio tocata marunt
1 radacina mica de telina
3 mere
1 ramura de cimbru
2 frunze de dafin
2 litri de supa de legume
250 ml lapte de migdale fara adaos de zahar
sare
piper
nucsoara
fulgi de alune pentru decor

Mod de preparare

  1. Incălzește uleiul într-o oală înaltă și adaugă ceapa, telina apio, cimbru și frunzele de dafin. Caleste la foc mic până când ceapa și țelina apio sunt moi.
  2. Curata radacina de țelina și merele între timp si taie-le în bucăți de aproximativ 2 cm. Adăuga-le in oala cu ceapă și lăsa-le pe foc pentru inca 5 minute. Daca este nevoie, adauga putina apa.
  3. Toarnă supa de legume in cratita și lasă la fiert timp de 30 de minute sau pana cand țelina devine moale.
  4. Scoate frunzele de cimbru și de dafin și paseaza supa cu ajutorul unui blender. Condimentează cu piper, sare și nucșoară.
  5. Lăsa supa să se răcească puțin și amesteca laptele de migdale. Decoreaza cu niște cuburi de mere, fulgi de alune și puțin ulei de masline.

Listă de cumpărături

Favorite 0
Vezi favorite Continuă cumpărăturile