Paste Alfredo (variantă vegană)

Celebrele paste cu sos Alfredo pot fi savurate și în variantă vegană! Dacă dorești o versiune fără gluten, e suficient să folosești paste fără gluten.

Timp de preparare: 20 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente

140 gr paste

1 cățel de usturoi zdrobit (ca pentru mujdei)

175 ml lapte vegetal neîndulcit

100 gr conopidă, buchețele mici

sare, piper

1 lingură de drojdie inactivă

½ lingură suc de lămâie

oregano (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Călește la foc mediu 1 cățel de usturoi zdrobit (ca pentru mujdei), timp de 3-4 minute. Adaugă 175 ml de lapte vegetal neîndulcit. Cand începe să fiarbă, adaugă 100 gr de buchețele mici de conopidă, sare și piper și se fierbe pană conopida devine moale (7-10 minute). Dacă este nevoie, mai adaugă lapte vegetal.
  3. Transferă într-un blender și omogenizează pană devine un sos cremos, împreună cu 1 lingură de drojdie inactivă și ½ lingură suc de lămâie.
  4. Scurge pastele transferă-le în tigaie împreună cu sosul și amestecă bine. Servește cu puțin oregano.