Hummus in 3 culori

Hummus in 3 culori
Hummus in 3 culori

Hummusul este un sos pe baza de naut. Simplitatea acestei retete a facut-o extrem de populara nu doar in Orientul Mijlociu, Turcia sau Africa de Nord. In prezent, aceasta reteta se bucura de popularitate in intreaga lume. Incearca reteta noastra si bucurate de trei variante gustoase ale acestei retete clasice.

Timp de preparare: 20 minute

Număr de porții: 3-4

Ingrediente

1 conserva de 400 gr de naut
2 linguri tahini
1-2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline extra virgin
2 linguri zeama de lamaie sau lime
1 sfecla mica coapta sau fiarta la aburi
1/2 avocado bine copt
pentru decor: paprika, coriandru sau patrunjel, rodie

Mod de preparare

  1. Clateste nautul in apa rece si zdrobeste-l in robotul de bucatarie sau in blender.
  2. Adauga tahini, usturoiul zdrobit, sare si sucul de lamaie. Adauga treptat uleiul de masline si daca mai este nevoie adauga putin lichid din conserva.
  3. Imparte sosul in trei parti.
  4. Prima parte proceseaz-o impreuna cu sfecla coapta sau fiarta (s-ar putea ca acest hummus cu sfecla sa necesite inca putina zeama de lamaie) si decoreaza cu patrunfel sau coriandru tocat marunt.
  5. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit si decoreaza cu seminte de rodie.
  6. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika si adauga un fir de ulei de masline.
  7. Serveste toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortillia sau pe felii de paine.