Curry cu linte, dovleac si lapte de cocos

Un fel principal satios si hranitor, inspirat din bucataria indiana.

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 4

[printfriendly] [ssba]

Ingrediente

1 lingură de unt sau ulei (ghee pentru varianta originală)
500 gr de dovleac curățat și tăiat
1 ceapă tocată mărunt
3 cm de ghimbir dat pe răzătoare
4 căței de usturoi tocați mărunt
1 ardei chilli tocat mărunt
1 lingură de garam masala
1 conservă de roșii cuburi – 400 gr
1 cană de linte roșie
3 mâini de spanac
400 ml lapte de cocos
150 gr iaurt de cocos
coriandru sau pătrunjel

Mod de preparare

  1. Încălzește untul sau uleiul într-o tigaie și adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul iute și pulberea de garam masala. Ține-le pe foc timp de 1 minut.
  2. Adăuga lintea, roșiile și dovleacul și lăsa-le pe foc timp de 10 minute.
  3. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă.
  4. Adăuga laptele de cocos și lăsa la fiert pentru încă 10 minute.
  5. Când dovleacul este moale, opreste focul, adăuga spanacul și 1 minut mai târziu iaurtul.
  6. Finiseaza cu coriandru sau pătrunjel proaspăt tocat.
Favorite 0
Vezi favorite Continuă cumpărăturile