Cupcakes cu căpșuni

Cupcakes cu capsuni
Cupcakes cu capsuni

Un pranz usor de preparat, rapid si mai ales foarte sanatos: telina apio, morcov, porumb, rosii, castraveti, ridichii si cativa vlastari pentru un plus de savoare!

Timp de preparare: 45 minute

Număr de porții: 10

Ingrediente

Pentru cupcakes

  • 220 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 240 ml lapte de migdale
  • 10 ml extract de vanilie
  • 80 ml ulei de măsline
  • 15 ml oțet

Pentru frosting

  • 200 gr cremă tartinabilă Violife
  • 50 gr pudră de cocos
  • 100 gr zahăr pudră

 Pentru decor

Căpșuni proaspete, mentă și fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și îmbracă o tavă pentru cupcake cu 6 forme din hârtie.

Cerne făina într-un castron și adaugă zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Apoi adaugă laptele de migdale, extractul de vanilie, uleiul și oțetul. Amestecă bine, cu ajutorul unui tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Distribuie aluatul uniform, în formele pentru brioșe și coace timp de 20-25 de minute.

Cât timp se răcesc brioșele, pregătește glazura , amestecând crema Violife, pudra de cocos și zahărul pudră, până când sunt bine combinate. Folosind un poș sau o pungă, decorează brioșele cu glazură și adaugă felii de căpșuni proaspete, frunze de mentă sau fulgi de cocos.